Printre cele mai importante evenimente organizate de către Fundaţia Remarkable Romanian Results alături de Museum of Romanian Records® se pot menţiona congresele internaţionale ale colecţionarilor, concursuri, expoziţii filatelice, lansări de cărti, dar şi o gamă largă de evenimente tematice deschise publicului larg. Anul 2022 a fost plin de activitate, cu multe evenimente private, dar şi publice, destinate oricărui pasionat sau curios. Startul a fost dat ȋn martie de “Ziua Florii de Colţ”, când a fost celebrată această floare rară, alături de o degustare de vin, apoi a urmat “Noaptea Muzeelor”, unde Fundaţia Remarkable Romanian Results, alături de Museum of Romanian Records® (marcă ȋnregistrată) a participat pentru a doua oară cu colecţia de fiare de călcat, dar şi cu o expoziţie temporară. Ulterior s-a organizat o serie de evenimente sub titulatura “Vin la muzeu”, unde vizitatorii au putut viziona un film documentar cu tema zilei respective, dar bineinţeles a fost văzută şi colecţia. În total au fost 8 ediţii, trei de “Vin la Tirbuşon”, trei de “Vin la fier”, una “Vin la Colecţii” şi o ediţie specială “Vin de Black Friday la Muzeu”. În anul 2023 Fundația Remarkable Romanian Results și Musem of Romanian Records vor promova România ca un centru cultural internațional important pentru colecționarii de nișă, pentru turismul internațional, dar și cel național. Capacitatea de a susţine evenimente ȋn spațiile sale, de a organiza tururi ghidate ȋn colecţii de dimensiuni neegalate ȋn lume şi cu prezenţa unor obiecte unicat ȋn lume, a dezvoltat şi dezvoltă ȋn continuare proiecte precum: documentaţie video şi cinematografică, cărţi, albume, emisiuni filatelice, care pot aduce un interes deosebit ȋn ţara noastră. Prin Museum of Romanian Records® şi Fundaţia Remarkable Romanian Results, România poate trece de la nivelul de atracţie la cel de destinaţie turistică.

Recordul unui imens cabinet de curiozități

Mai jos vă prezentăm un articol scris de doamna profesor Voichița Horea, de la Colegiul Tehnic de Arhitectură I.N. Socolescu din București, care ne-a onorat cu prezența, alături de un grup de elevi. Vizita a avut loc pe parcursul a trei zile, în luna noiembrie 2024. În acest interval, elevii Colegiului Tehnic de Arhitectură I.N. Socolescu au explorat cu interes mai multe colecții ale Muzeului Recordurilor Românești, găsindu-și inspirația în obiectele expuse și transpunând-o în desene pline de creativitate. Această vizită a fost posibilă cu susținere din partea Fundației Remarkable Romanian Results.

Mai multe detalii

𝑁𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒𝑎 𝑓𝑖𝑙𝑎𝑡𝑒𝑙𝑖𝑒𝑖 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑖

Vino să vezi 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗮𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗳𝗶𝗹𝗮𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝗶𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲 𝗽𝗼𝘀̦𝘁𝗮𝗹𝗮̆ 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆ din lume, de 𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞𝐥𝐨𝐫 la 𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗿𝗱𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝘀̦𝘁𝗶®! 📯Vei descoperi o adevărată istorie în imagini, expusă tematic, care conține toate etapele istoriei poștale și timbrelor românești, începând din secolul XIX și până astăzi. Te așteptăm să vizitezi două săli pline cu panouri de timbre, care îți vor aduce o mulțime de informații și îți vor trezi multe amintiri. Te așteptăm să te bucuri de un adevărat spectacol filatelic, plin de piese rare și uimitoare, pe 18 mai 2024!

Mai multe detalii

EFIRO 2024

EFIRO 2024 este o expoziție filatelică specializată cu participarea a 67 de țări, care se va desfășura în perioada 16-19 aprilie 2024 la Biblioteca Națională a României. Este singura expoziție filatelică mondială în acest an și este organizată de către Federația Filatelică Română în parteneriat cu Ministerul Culturii, Poșta Română, Romfilatelia S.A., Muzeul Recordurilor Românești și Fundația Rezultate Remarcabile Românești. Expoziția are patronajul Senatului României, F.I.P. (Fédération Internationale de Philatélie), A.E.P. (Académie Européenne de Philatélie), A.I.J.P. (Association Internationale des Journalistes Philatéliques) și recunoaștere F.E.P.A. (Federation of European Philatelic Associations).

Mai multe detalii

De Ziua Națională, facem istorie cu Recorduri Remarcabile!

De Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României vizitează locul care a adus cele mai multe înregistrări ale unor colecții românești în Cartea Recordurilor! Fundația Rezultate Remarcabile Românești, împreună cu Muzeul Recordurilor Românești vă așteaptă să descoperiți două sectiuni la preț de una. Vă așteptăm la o sărbătoare a istoriei, din altă perspectivă!

Mai multe detalii

Expoziție aniversară

Radio România a împlinit anul acesta 95 de ani de existenţă. Cu această ocazie, în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2023, Muzeul Recordurilor Românești, Fundația Recorduri Remarcabile Românești şi asociația Pro Radio Antic au organizat Expoziţia aniversară dedicată radiourilor. În cadrul evenimentului au fost deschise două secțiuni: Secţiunea 1 - Expoziţia temporară Pro Radio Antic - 10 colecţii de aparate fixe şi portabile. Secţiunea 2 - Expoziţia MRR a colecţiilor de: radiouri, aparate foto, gramofoane, fonografe, mașini de scris, de calcul, instrumente muzicale. Vizitatorii au putut descoperi istoria radiourilor și nu numai, într-un maraton de 9 zile.

Sâmbătă, 14 octombrie – Vin la Gramofon!

Am redeschis sezonul evenimentelor susținute de Fundația Rezultate Remarcabile Românești la Muzeul Recordurilor Românești printr-un eveniment dedicat vinului și gramofonului. Evenimentul organizat de DiWine Experiences a cuprins vizitarea colecțiilor din cadrul Muzeului Recordurilor Românești și a sfârșit cu o degustare a trei vinuri, însoțite de platouri cu brânzeturi, alături de un somelier de la crama Gramofon Wine.

Sâmbătă, 13 mai - Vin noaptea la tirbuşon, de Noaptea Muzeelor!

Fundaţia Rezultate Remarcabile Româneşti, ȋmpreună cu Muzeul Recordurilor Româneşti au participat la Noaptea Muzeelor, ediţia 2023. În cadrul evenimentului, vizitatorii au putut admira cea mai mare colecţie de tirbuşoane din lume, deţinătoare a două recorduri mondiale. Adevarate opere de arta şi dovezi ale trecerii timpului, tirbuşoanele au uimit pe toţi cei ce ne-au trecut pragul, prin diversitatea lor. Aproximativ 300 de curioşi şi-au dorit să descopere istoria bogată a tirbuşonului, evenimentul fiind un real succes. Ne revedem la Noaptea Muzeelor 2024 cu alte surprize.

Miercuri, 29 martie 2023 - Ziua colecționarilor

Muzeul Recordurilor Românești are plăcerea de a vă invita în număr cât mai mare să participați la evenimentul din data de 29.03.2023 organizat în cadrul proiectului “Ziua Colectionarilor”. Veti avea posibilitatea de a descoperi toate cele 100 de colecții dispuse în 10 săli de expoziție. Evenimentul este dedicat atât colecționarilor cât și persoanelor dornice să admire și să descopere evoluția și istoria lumii prin spectrul obiectelor ce le găzduim în Muzeu. Vino să descoperi de la cele mai sofisticate mecanisme lucrate cu precizie de ceasornicar până la cele mai artistice modele lucrate de om de-a lungul istoriei.

Duminică, 5 martie – Ziua Internaţională a Florii de Colţ şi Ziua Femeii!

Anul acesta am oferit un altfel de mărțișor: povestea Florii de Colț în 𝗰𝗲𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗹𝘂𝗺𝗲, cu această temă! Muzeul Recordurilor Româneşti, ȋmpreună cu Fundaţia Rezultate Remarcabile Româneşti au oferit spre vizitare colecţia Floare de Colţ, deţinătoarea unui record mondial certificat în 2017, care număra, la data certificării, 2754 de obiecte, ȋn prezent depăşind 5000. Pe lângă aceasta, au putut fi admirate şi alte colecţii, printre care: aparate foto, maşini de scris, gramofoane, fonografe, telefoane, maşini de calcul şi multe altele.

Sâmbătă şi duminică, 18 şi 19 februarie – Proiecţia filmului Experimentul Piteşti!

Muzeul Recordurilor Românesti, alături de Fundaţia Rezultate Remarcabile Româneşti şi Asociaţia “Connections” au găzduit proiecţia privată a filmului “Experimentul Piteşti”, realizat de regizoarea Victoria Baltag. Evenimentul s-a desfăşurat ȋn scop caritabil şi s-a ȋncheiat cu o sesiune de Q&A pentru realizatorii filmului.